1 de jul. 2011

Young Hearts Spark Fire


Just abans de l'inici d'una nova edició del Tour de França, se m'ocorre proposar una llista de 10 joves corredors a tenir en compte, si bé no per ésser decisius, sí per deixar pinzellades d'un prometedor futur. Tots deu són menors de vint-i-cinc anys. Aquí estan per simple ordre alfabètic:

Jérome COPPEL: l'enèsima gran esperança francesa per a les generals de les grans voltes. L'any passat ja va ser cinquè a la Dauphiné. I enguany un segon lloc a Murcia i un 5è a Castilla y León l'avalen. Intentarà aguantar el màxim amb els favorits, capitanejant el Saur-Sojasun. Pronòstic: entre el 10è i el 15è a la general final.

Rui COSTA: portuguès del Movistar. Tot terreny, hàbil en el noble art de la fuga, amb recursos per a jugar la carta guanyadora final. L'any passat va guanyar brillantment una etapa al Tour de Suïssa i aquest 2011 s'ha endut la modesta Vuelta a la Comunidad de Madrid. Pronòstic: si no guanya una etapa de mitja muntanya, a prop estarà.

Thomas DE GENDT: belga del Vacansoleil. Va irrompre a la París-Niça enduent-se una etapa quan estava cantat l'esprint massiu i va recuperar el maillot groc en una fuga antològica amb Thomas Voeckler. Fa 15 dies, a Suïssa, va deixar amb un pam de nas a Andy Schleck Pronòstic: si recupera bé d'una temporada força carregada, tindrà presència en les escapades, tot i que se les haurà amb molts bons rivals.

Denis GALIMZYANOV: rus del Katusha. Esprinter de nova fornada que l'any passat va debutar a la Vuelta amb cinc top10 d'etapa. Enguany ha guanyat a La Panne i a Luxemburg davant de joves prodigis com Degenkolb, Sagan o Appollonio. Pronòstic: a Katusha tindrà el monopoli de lluitar en les arribades massives ,però la grandíssima competència l'haurà de fer conformar en ser algun dia entre en els cinc primers.

Cyril GAUTIER: francès d'Europcar. El darrer Tour va ser el del seu debut amb només 22 anys i el balanç va ser positiu: 45è a la general final i presència activa en escapades. Pronòstic: en la línia de 2010; el veurem en fugues, a la mitja i l'alta muntanya i si li ve més de cara que al seu company Charteau, no és descartable que en alguna fase de la cursa s'involucri en la lluita pel maillot de la muntanya.

Gorka IZAGIRRE: vasc d'Euskaltel. El més jove del 'nou' taronja és un tenaç tot-terreny que promet bones tardes de ciclisme d'atac. L'any passat li va robar la cartera a l'experimentat Ivanov al Tour de Luxemburg, i ara arriba a la sortida de la seva primera gran volta havent fet un gran paper a Suïssa. Pronòstic: el veurem en terrenys similars als de Costa, De Gent o Gautier, lluitant en fugues d'etapes trenca-cames i/o als Pirineus. Se li pot fer llarga la tercera setmana.

Blel KADRI: francès d'origen argelí d'AG2R. Una altra de les esperances del ciclisme gal, tot i que no sembla tant encarat a les generals com Coppel. Puja bé, és valent i duu un any que l'assenyala com un corredor a l'alça. Pronòstic: estarà en alguna fuga en etapes de muntanya i, amb una mica de sort, en disputarà la victòria.

Bauke MOLLEMA: holandès del Rabobank. Un nou producte de l'aparent inesgotable cantera neerlandesa d'escaladors, la baula entre Gesink i Kruijswijk, que l'any passat va estar força endavant en un duríssim Giro i recentment ha optat fins el darrer dia a la victòria a Suïssa. Pronòstic: serà la mà dreta de Gesink a la muntanya, així que el seu lluïment individual queda supeditat a les evolucions del seu espigat cap de files.

Wout POELS: holandès de Vacansoleil. Més tulipans que pugen bé, aquest un any més jove que Mollema. Quart a Murcia aquest 2011, ha tingut actuacions regulars però sense escarafalls que fan pensar que es planta al Tour amb una preparació mil·limetrada. Pronòstic: aquí arrisco i afirmo que serà una de les veritables revel·lacions de la prova; o una etapa de les de prestigi al sarró, o bé un top 20 a la general. O, qui sap, ambdues coses.

Ben SWIFT: britànic del Team Sky. Un dels esprinters revel·lació de la temporada, amb dues victòries al Tour Down Under, i també guanyant a Castilla y León, Romandia i Califòrnia. Aquest pistard, al Tour compaginarà les arribades amb el seu company Boasson Hagen. Pronòstic: rondant el top5 en més d'una ocasió en els esprints purs (en pla, s'entén).

A banda d'aquests deu jovenets, hi ha altres corredors menors de 25 anys que ja estan més consolidats en l'elit i que per això no calia subratllar-los amb tanta avidesa. Tanmateix, espero grans coses de ciclistes com Taaramae, Van Garderen, Goss -guanyador a Sanremo-, Uran, Ciolek, l'esmentat Boasson Hagen o la futura estrella de les contrarrellotges, Adriano Malori.

(nota: el títol del post, al·lusiu a la fogositat pròpia de la joventut, és una cançó de la banda de Vancouver Japandroids)


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada