5 de maig 2011

My Rifle, My Pony & Me






A "Rio Bravo" (Howard Hawks, 1959), el xèrif que interpreta John Wayne està en clamorosa inferoritat de condicions davant un enemic amb més efectius, més poderós. Ell només compta amb un agutzil alcohòlic en busca de redempció (Dean Martin) i un ajudant coix en plena tercera edat (Walter Brennan). Davant té un exèrcit de mercenaris, de pistolers a sou contractats per Nathan Burdette (John Russell).
Salvant les distàncies, Contador es pot trobar en una tesitura similar durant el Giro d'Italia que comença aquest dissabte. És el pistoler principal del relat, el rival contra el que els demés conspiraran i no compta amb un grup de companys, un equip, per a fer volar coloms: Dani Navarro sembla l'única garantia a l'alta muntanya, a l'espera del que puguin oferir Jesús Hernández (decebedor al passat Tour) i Richie Porte que, tot i ser un aspirant a figura, encara no és ni molt menys un consumat escalador.
I és que aquest Giro es farà molt llarg, doncs té unes 9 etapes finals terribles, amb tres jornades de muntanya encadenades i amb la duresa in crescendo fins a culminar amb la 15ª etapa, un dels parcials de gran volta més durs dels darrers 20 anys. El final al refugi Gardeccia té, a més, la dificultat afegida de disputar-se l'endemà de l'encadenat que té atemorit a tots els corredors, Crostis + Zoncolan, el més semblant a ajuntar en 50 km el Mortirolo i l'Angliru (més uns quilòmetres intermitjos d'sterrato).
Com que la dificultat del Giro 2011 no es limita al tríptic dolomític, sinó que està prou repartida per totes les tres setmanes, més val que Contador es busqui aliats també en altres equips. És el que fa el John Wayne de Rio Bravo, que acaba acceptant l'ajuda del jove i arrogant Colorado (Ricky Nelson), malgrat al començament ni s'ho planteja. Gràcies a aquesta maniobra, al final les coses arriben a bon port i, pel camí, encara hi ha temps per a cantar "My Rifle, My Pony & Me".

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada